Ακτινοβολίες και κεραίες κινητής

keraiesΣε τοπικό επίπεδο, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι Παπάγου ενήργησαν κατά εγκατεστημένης κεραίας.

Προσοχή στις ακτινοβολίες από

  • κινητή τηλεφωνία
  • γραμμές υψηλής τάσης
  • ραδιοτηλεοπτικές κεραίες

Βάσει συγκεκριμένων μελετών, η υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών, μπορεί να κλονισθεί όταν επί μακρό χρονικό διάστημα υπάρχει έκθεση στην ακτινοβολία.

Διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στη σωματική ανάπτυξη και πολλαπλασιασμός της θνησιμότητας στους υπό ανάπτυξη οργανισμούς (παιδιά).

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού πλέον Δήμου Παπάγου (Δεκέμβριος 2010), εξετάσθηκαν αιτήσεις εταιριών για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο.

Παρευρέθησαν δημότες με έκδηλο ενδιαφέρον κατά των κεραιών στην Πόλη μας.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν η απόρριψη των αιτήσεων η οποία και υπερψηφίστηκε.

Ακούσθηκαν φωνές διαμαρτυρίας από τους Δημότες οι οποίοι με έντονο ενδιαφέρον προσπάθησαν για την απόρριψη των αιτήσεων.

Όταν το Δ.Σ. αποφάσισε την άρνηση του προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραιών, οι κάτοικοι συμφώνησαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο την επόμενη ημέρα στα συγκεκριμένα σημεία.

Με οργή και αγανάκτηση- όλοι οι ενδιαφερόμενοι- διαπίστωσαν ότι είχε ήδη τοποθετηθεί σε ταράτσα της οδού Νευροκοπίου κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Οι ενέργειες ήταν άμεσες και ασκώντας νομικές και αστυνομικές διαδικασίες, οι κεραίες ξηλώθηκαν, ενώ κατά πληροφορίες ο υπεύθυνος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Ενώ ζητούσαν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, προηγούμενα αυτής είχαν τοποθετήσει την κεραία εφαπτόμενα στις κατοικίες και στο Δημοτικό Νηπιαγωγείο, ΔΑΟΠ και Αθλητικό Σύλλογο Παπάγου!!!

Ο καιρός

Διαφήμιση