Υμηττός S.O.S

tn_100_8231Ο Υμηττός κινδυνεύει. Το δάσος του απειλείται. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν "βάλει στο μάτι" την ζώνη πρασίνου μεταξύ της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και του Δήμου μας. Πρέπει να αγωνιστούμε τώρα για να αποτρέψουμε έναν ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμό αυτής της δασικής έκτασης που αποτελεί τον πνεύμονα οξυγόνου για την πόλη μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να προστυχεύσουμε τον τόπο μας. Για να εξασφαλίσουμε ότι στην έκταση αυτή, που θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως περιοχή υψίστης Περιβαλλοντικής και Οικολογικής σημασίας, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε "ενδιαφερ­όμενο" ιδιώτη ή δημόσιο οργανισμό καμία παρέμβαση.

Αρκετά έχει υποβαθμιστεί η πόλη μας για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλου του λεκανοπεδίου.

Δεν πρέπει να δείξουμε ανοχή σε οιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα που θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την δασική έκταση μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφερειακής λεωφόρου Υμητ­τού. Θα πρέπει να μας βρουν αντιμέτωπους. Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα μας, την ποιότητα της ζωής μας αλλά και τις περιουσίες μας.

ymhttosΑυτή η έκταση του Υμηττού πρέπει να χαρακτηριστεί τελεσίδικα ως δάσος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περιλαμβάνει και αξιόλογα μνημεία του παρελθόντος που οφεί­λουμε να προστατεύσουμε (Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Μονή Αστεριού, Υδραγωγείο Πεισιστρά­του, αρχαία μονοπάτια, ρέμα Καλλιρόης κλπ.) Είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθούμε   όλοι οι κάτοικοι προκειμένου να μην επιτρέψουμε καμία επέμβαση στον Υμηττό μας. Γιατί σήμερα ο Υμηττός, αυτός που έχει στο μεγαλύτερο μέρος του χαρακτηριστεί επίσημα ως "αισθητικό άλσος" καταστρέφεται και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να μην επιτρέψουμε να μας στερήσουν κι άλλο πράσινο, κι άλλο οξυγόνο, κι άλλο δάσος. Δεν θα επιτρέ­ψουμε σε κανένα να μας στερήσει άλλο ένα τμήμα του όρους Υμηττού, ένα ζωτικό κομμάτι της σύγχρο­νης ζωής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εμείς πρέπει να είμαστε οι θεματοφύλακες του Υμηττού.

Ο καιρός

Διαφήμιση