Καλοκαίρι,,,Διακοπές...Εθελοντισμός

Καθώς μια ακόμα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά φτάνει στο τέλος της ήδη πολλοί πρώην μαθητές, εν δυνάμει και νυν φοιτητές σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν δυο δεδομένα. Άπλετος χρόνος για διακοπές αλλά λίγα χρήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης .

 

Έχετε λοιπόν σκεφτεί να συνδυάσετε διακοπές και εθελοντική προσφορά κοινωνικού έργου; To 2011 έχει ανακηρυχθεί ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, γιατί λοιπόν να μην προσφέρετε έργο εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαμονή σας σε κάποιο τόπο εντός και εκτός Ελλάδας. Θα γνωρίσετε λοιπόν νέους τόπους, θα βιώσετε νέες εμπειρίες, θα κάνετε νέες γνωριμίες και πάνω απ’όλα θα νιώσετε άνθρωποι στους δύσκολους αυτούς καιρούς που πολλοί δοκιμάζονται. Ιδέες και προτάσεις για κάθε είδους εθελοντικό έργο μπορείτε να λάβετε μέσω του διαδικτύου από δυο κατατοπιστικές ιστοσελίδες http://www.neagenia.gr/frontoffice/ , http://www.ecocrete.gr/ .

Με αυτές τις διακοπές σίγουρα ξεφεύγεις από το συνηθισμένο τρόπο διακοπών που φυσικά δεν είναι κατακριτέος αλλά εφόσον υπάρχει άπλέτος χρόνος και συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για “ξόδεμα” γιατί να μη δοκιμάσετε και κάτι καινούριο;

Στη ζωή εκτός των άλλων μετρούν και οι εμπειρίες, πόσο μάλλον όταν στον εθελοντισμό μιλούμε για εμπειρίες ζωής. . .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ

ΚΑΘ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

website: www.kks.gr


Διαφήμιση

Ο καιρός

Διαφήμιση