Μια βόλτα διαφορετική από τις άλλες

Αν και περίοδος κρίσης και γενικής κατήφειας τα τελευταία χρόνια φαίνεται κάτι να αλλάζει στα πολιτιστικά της Αθήνας . . .Έχετε σκεφτεί να βάλετε ένα μουσείο σε μια κυριακάτικη βόλτα σας ;

Δεν αναφέρομαι φυσικά σε μουσεία απολιθώματα του παρελθόντος με τα εκθέματα σε κάποια γυάλινη βιτρίνα με το χαρακτηριστικό μπρούτζινο ενημερωτικό ταμπελάκι. Αναφέρομαι σε μουσεία αρχιτεκτονικά δημιουργήματα με ωραία καφέ και ενδιαφέροντα μαγαζάκια γνωστά και ως shop-museums στα οποία σου φτιάχνει η διάθεση μόνο και μόνο να παρευρίσκεσαι. Σας παραθέτω λοιπόν μερικές προτάσεις –ιδέες που μπορούν συνδυαστούν και με μια βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του μουσείου. Σύμβουλος σε όλα αυτά με τις απαραίτητες εικόνες και πληροφορίες αποτελεί βέβαια το διαδίκτυο.

 

Πρώτο και καλύτερο το διεθνώς βραβευμένο μουσείο της Ακρόπολης www.theacropolismuseum.gr το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και βέβαια τον Παρθενώνα.

Κάτι εντελώς διαφορετικό είναι το νέο Ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου www.hellenicmotormuseum.gr με μια πλούσια συλλογή αυτοκινήτων και προσομοιωτές αγωνιστικών αυτοκινήτων. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας .Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού-Ελληνικός Κόσμος http://www.hellenic-cosmos.gr/ το οποίο με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας παρουσιάζει πτυχές του Ελληνικού πολιτισμού. Η επίσκεψη αυτή μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με έναν περίπατο στο Γκάζι ή στο Μεταξουργείο, περιοχές που μαζεύουν νέους και στις οποίες οργανώνονται ενδιαφέρουσες εκθέσεις όπως κόμικς και γκράφιτι .Κοντά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού βρίσκεται και το μουσείο Μπενάκη-κτήριο Πειραιώς http://www.benaki.gr ένα ντιζαινάτο οικοδόμημα που συχνά φιλοξενεί ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες για τα Ελληνικά δεδομένα εκθέσεις . Τέλος σε μια άλλη περιοχή .στη λεωφόρο Συγγρού εντοπίζεται η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση www.sgt.gr όπου διοργανώνονται μουσικές ,θεατρικές, χορευτικές ,εικαστικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις-συχνά και με μοντέρνο περιεχόμενο- με γνώμονα πάντα την προσέλκυση των νέων στην Τέχνη. Τολμήστε το και δε θα πάθετε τίποτα, ειδικά αν η βόλτα καταλήξει λίγο πιο κάτω στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Ας κάνουμε τα Σαββατοκύριακα μας λίγο πιο διαφορετικά ,ας ανακαλύψουμε ξανά την πόλη μας και ας βγούμε από τη μιζέρια των καιρών εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος . Δοκιμάστε μάλιστα να πάρετε και το ποδήλατο σας , μπαίνει πια στο Μετρό, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού. . .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ

ΚΑΘ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

website: www.kks.gr

Διαφήμιση

Ο καιρός

Διαφήμιση