Δελτίο Τύπου

 

Χολαργός 13/01/2014

Δελτίο Τύπου

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ    

Είναι γεγονός ότι την προοπτική στον πολιτισμό την παρέχει η πολυφωνία, ο πλουραλισμός και η συλλογική προσπάθεια. Η τάση για εξάπλωση του πολιτισμού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να εξαπλωθεί ο πολιτισμός πέρα από τα στενά όρια ενός Δήμου. Σε αυτά τα πλαίσια ένας νέος θεσμός εγκαινιάστηκε φέτος στο ΚΑΠΗ Παπάγου-Χολαργού και η ακτινοβολία του έγινε αισθητή στα μέλη του ΚΑΠΗ και σε μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας. Είναι ο θεσμός της Συνεργασίας Όμορων Δήμων στον τομέα του πολιτισμού και  της μεταξύ τους ανταλλαγής προϊόντων πολιτισμού και εθελοντισμού. Στην προκειμένη περίπτωση τα πολιτιστικά προϊόντα ήταν δύο θεατρικά έργα, τα οποία παίχθηκαν στο Αμφιθέατρο του Δήμου μας δωρεάν κυρίως για τα μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά και για όλους τους δημότες.

Την ιδέα της πολιτιστικής συνεργασίας είχε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δημητριάδου Μαρία με το σκεπτικό να γίνει ο Δημότης αποδέκτης περισσότερων προϊόντων πολιτισμού και να αναβαπτίζεται πνευματικά και ηθικά. Παράλληλα, να ξεπερνά τα οικονομικά αδιέξοδα του καιρού μας απολαμβάνοντας περισσότερες δωρεάν παραστάσεις. Η προσέγγιση των όμορων Δήμων συμβάλλει στην ενότητα του κοινωνικού ιστού, τονώνει τη δημιουργικότητα, εθίζει τον δημότη στο να προσφέρει εθελοντικά με μόνη ανταμοιβή του την κοινωνική καταξίωση. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του ΔΟΚΜΕΠΑ  κ. Ηλία Αποστολόπουλο και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΚΜΕΠΑ. Έτσι άναψε το πράσινο φως της συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο μας και συλλόγους του Δήμου Παλλήνης- Γέρακα.

Τα έργα που ανέβηκαν είναι γραμμένα από Έλληνες συγγραφείς. Το πρώτο έργο παίχτηκε από μέλη του ερασιτεχνικού συλλόγου του Γέρακα <Εργάνη> με μεγάλη επιτυχία στις 30 Νοεμβρίου 2013 και είχε τίτλο <Το Σουαρέ του Αποχαιρετισμού> διασκευή του Παύλου Μάτεση.

Το δεύτερο έργο είχε τίτλο <Οίκος ευγηρίας, η ευτυχισμένη Δύσις> διασκευή του Μανώλη Κορρέ, που παίχτηκε από την θεατρική ομάδα <Φίλοιστρον> του Φ.Ε.Σ ΚΑΝΤΖΑ  στις 13 Δεκεμβρίου 2013 .

Από την παράσταση <Οίκος ευγηρίας>

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ  κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ευχαρίστησε όλους τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα τους βασικούς συντελεστές της παράστασης κσθώς κσι τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της θεατρικής παράστασης <Το Σουαρέ του αποχαιρετισμού> κ. Ν. Ευσταθιάδη και την κυρία Σάσα Γκούβελου, εκπαιδευτικό και σκηνοθέτιδα του <Οίκου ευγηρίας>, οι οποίοι δέχθηκαν να προσφέρουν στους δημότες Παπάγου -Χολαργού δύο πολύ αξιόλογες παραστάσεις, γεμάτες κέφι, κόπο, μεράκι, φαντασία και ομοψυχία, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παράσταση επαγγελματικού θιάσου. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους προέδρους των συλλόγων, την κ. Σκαλκώτου Ρούλα του συλλόγου <Εργάνη> του Γέρακα και τον κ.Τιλκιτζή Γιάννη του συλλόγου Φ.Ε.Σ Κάντζας.

 

 Η συνεργασία μας όχι μόνον απέδωσε, αλλά επιπλέον έβαλε τις βάσεις για τη συνέχιση της προσπάθειας.

 

                                                        Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                 Ηλίας  Αποστολόπουλος

Ο καιρός

Διαφήμιση