Ελεύθερο Βήμα

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια εφημερίδα ως αντικειμενική και αδέσμευτη είναι η φιλοξενία της Ελεύθερης Έκφρασης των αναγνωστών της στις σελίδες της. Η 360news.gr φιλοδοξώντας να φιλοξενήσει ελεύθερα κείμενα των αναγνωστών της, χωρίς λογοκρισία, με σεβασμό στις απόψεις και σκέψεις όλων, δημιούργησε ένα Ελεύθερο Βήμα. Ένα βήμα που μπορείτε να προβάλετε κάθε σκέψη, πρόταση, παρατήρηση κλπ για διάφορα θέματα. Τα κείμενα θα πρέπει να έχουν την υπογραφή και τα στοιχεία σας και θα αντιπροσωπεύουν μόνο τις δικές σας απόψεις και όχι της εφημερίδας. Παρακαλούμε να μην περιέχουν εκφράσεις που προσβάλλουν καθώς και υβριστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι το εποικοδομητικό και χρήσιμο περιεχόμενο άρθρου ή επιστολής δεν εξαρτάται από εκφράσεις που προσβάλλουν. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τα έγγραφά σας, προβάλλοντας την προσπάθεια επικοινωνίας σας με τους αναγνώστες μας με τον καλύτερο τρόπο. Στείλτε μας και εσείς τις δικές σας σκέψεις-απόψεις-προβληματισμούς στο info@360news.gr.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ

Άρθρο του Δημήτρη Οικονόμου

Στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, πρωτοβουλίες,  ενέργειες  και  λύσεις από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης,στα καθημερινά οικονομικά και  κοινωνικά ζητήματα των πολιτών,πρέπει να τύχουν άμεσης εφαρμόγης έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες από τους Δήμους υπηρεσίες, να υπάρξει αμεσότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων ,να βοηθηθούν ουσιαστικά οι πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

 

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να τολμήσει αλλαγές ,να εγκαταλείψει κατεστημένες λειτουργίες ,να έρθει σε ρήξη με την νοοτροπία του ρουσφετιού,να δώσει ένα τέρμα στην επαιτεία από το κράτος. Οι πόροι του Δημοσίου προς την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν τον μόχθο των δοκιμαζόμενων Ελλήνων,σε μεγάλο δε βαθμό προέρχονται από εξωτερικό δανεισμό και η διαχείριση τους πρέπει να γίνεται, ιδιαίτερα σήμερα με απόλυτο σεβασμό. Είμαι από αυτούς που επιθυμούν  ένα μικρότερο κράτος με ολιγότερες δαπάνες και οραματίζομαι ένα Δήμο, δυναμικό και αυτάρκη.  Τι προτείνω να κάνουν σήμερα οι Δήμοι; Τι προτείνω για το  Δήμο Παπάγου-Χολαργού; Πιστεύω  πώς πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας, στην συνέχεια να προβούμε αυτόνομα σε επενδύσεις μεταβιβάζοντας την περιουσία μας σε ειδικά funds,ώστε να τύχουμε απευθείας χρηματοδότησης, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων. Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να επιλύσουμε χρόνια  προβλήματα υποδομής,να κατασκευάσουμε κτήρια κοινωνικής λειτουργίας,να συντηρήσουμε και να επεκτείνουμε δίκτυα,μπορούμε να βοηθήσουμε τον αθλητισμό τον πολιτισμό την παιδεία την υγεία την οικολογία στο Δήμο μας.Σημαντικό βήμα αποτελεί  η σύμπραξη με ιδιώτες για την αποκομιδή απορριμμάτων, για την συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου την ανακύκλωση την κομποστοποίηση. H συμμετοχή τοπικών κοινωνικών φορέων, συλλόγων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, της εκκλησίας, στην παροχή υπηρεσιών όπως το πρόγραμμα <<Βοήθεια στο Σπίτι>>, μπορεί να υποβοηθήσει αποτελεσματικά το έργο του Δήμου εξοικονομώντας ταυτόχρονα σοβαρά κονδύλια. Θεωρώ  επίσης βασική την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινωνικού δημοτικού ταμείου, με την συμβολή πλούσιων ιδιωτών και φυσικά όσων άλλων το επιθυμούν,  για την παροχή προγραμμάτων κοινωνικής αναγκαιότητος. Σημαντική κίνηση κατά την γνώμη μου αποτελεί η <<υιοθεσία>> από τους συλλόγους γονέων, παιδικών χαρών,παιδοτόπων,αθλητικών χώρων,που σε συνεργασία με ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν,την συντήρηση και την εν γένει λειτουργία τους. Είμαι βέβαιος ότι αν δράσουμε με τόλμη ,ταχύτητα και καινοτομία αφήνοντας πίσω μας τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, θα αντικρίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

 

Δημήτρης Οικονόμου

Χειρουργός Οδοντίατρος- Πρ.Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου

Ο καιρός

Διαφήμιση