Μήνυμα Δημάρχου για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)

Χολαργός, 3 Δεκεμβρίου 2013

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα βλέμματα όλων μας στρέφονται προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν κάποιου είδους αναπηρία. Τα βλέμματα μας τα στρέφουμε όχι από οίκτο ή λύπηση αλλά από δίψα να πάρουμε δύναμη και κουράγιο από εκείνους που υπερέβησαν, ό,τι ψευδώς η κοινωνία μας το θεωρεί άρτιο και δεδομένο.

Ο άνθρωπος με αναπηρία δεν είναι διαφορετικός από εμάς∙ είναι ένας από εμάς. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε και να το ενστερνιστούμε όλοι μας. Ευτυχώς, η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει προόδους και έχει ενσωματώσει τα άτομα με αναπηρία σε πολλούς από τους τομείς της. Υπάρχουν, όμως,  περιπτώσεις ακόμα που τα άτομα αυτά περιθωριοποιούνται και αποκλείονται. Και μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι τα άτομα αυτά είναι (κακώς) από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Πατρίδα μας.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού προσπαθεί με κάθε πρόσφορο μέσο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και να τους προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Επίσης, ιδιαίτερο βάρος δίνει στην προσβασιμότητα αυτών των ατόμων στα δημοτικά κτίρια, τα πεζοδρόμια και τα δημοτικά οχήματα. Το τελευταίο μας μέτρο σχετικά με αυτό, ήταν να φροντίσουμε ώστε τα δύο νέα λεωφορεία που απέκτησε ο Δήμος, να μπορούν να τα χρησιμοποιούν και τα άτομα με αναπηρία. Και το καταφέραμε, με αποτέλεσμα τα δύο καινούρια λεωφορεία να είναι εξοπλισμένα με ειδικό μηχανισμό και ανακλινόμενη ράμπα, ώστε να επιβιβάζονται με ευκολία τα άτομα αυτά στα οχήματα.

Ο Δήμος μας, συνεχίζοντας την παράδοση που είχε δημιουργήσει πριν από είκοσι περίπου χρόνια στον τ. Δήμο Παπάγου, θα προσφέρει και φέτος το καθιερωμένο γεύμα στα μέλη του Συλλόγου Φίλων των Αναπήρων, προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να συμπαρασταθεί έμπρακτα στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειες τους. Η δύναμη τους, ας γίνει παράδειγμα για όλους μας.

Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

Ο καιρός

Διαφήμιση