Την 29η Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - του ιστορικού πλέον- Δήμου Παπάγου

DSC_0861Στην τελευταία συνεδρίαση τα θέματα που εξετάσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν:

  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου, οικονομικού έτους 2010
  2. Τροποποίηση κόκκινου περιγράμματος του Ο.Τ.180 (Αγία Σκέπη)
  3. Καθορισμός αμοιβής Ιερέων για την Τέλεση Ιεροπραξιών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παπάγου
  4. Επιχορήγηση 3ης σχολικής επιτροπής
  5. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΔΑΟΠ (Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παπάγου)
  6. Εξέταση αιτήματος για την παραχώρηση ειδικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με κινητικές δυσκολίες
  7. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για:

α) την ανάληψη ποσού από λογαριασμό του Δήμου στη Γενική Τράπεζα Ελλάδος - Υποκατάστημα Παπάγου

β) Την κατάργηση του ανωτέρω λογαριασμού

  1. Εγκατάσταση σταθμού βάσης (κεραίας κλπ) κινητής τηλεφωνίας εταιρίας COSMOTE επί της οδού Νευροκοπίου
  2. Εγκατάσταση σταθμού βάσης (κεραίας κλπ) κινητής τηλεφωνίας εταιρίας VODAFONE (Αττική Οδός)
  3. Εγκατάσταση ανεπτυγμένου τύπου (compact) υποσταθμού ΔΕΗ στο Μεγάλο Πάρκο
  4. Έγκριση προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου: "Ανακατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού όπισθεν της οδού Καρατζά και αδιεξόδων της οδού Αργυροκάστρου (πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά στον Υμηττό)"
  5. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: "Συντήρηση και ανακατασκευή πεζοδρομίων (ΘΗΣΕΑΣ)"
  6. Απονομή τίτλου Επιτίμου Δημάρχου Δήμου Παπάγου στον κύριο Βασίλη Ξύδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κατοίκων που παρευρέθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα υπ αρ. 8 και 9!

Ήταν τα θέματα εξέτασης αιτημάτων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και VODAFONE προκειμένου να εγκαταστήσουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και κάτοικοι, ανέπτυξαν τις θέσεις, ανησυχίες και τις αντιθέσεις πρός τα αιτήματα των εν λόγω εταιριών, αποκλείοντας κατηγορηματικά και συνολικά την περίπτωση αποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαιτέρως ότι ενώ το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε η μη έγκριση των αιτημάτων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που προαναφέρθηκαν, την επόμενη ημέρα (κατά τις πρωινές ώρες) διαπιστώθηκε ότι ήδη - χωρίς σχετική έγκριση- είχαν τοποθετηθεί στην οδό Νευροκοπίου κάποια στοιχεία των κεραιών.

Με άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες του Δήμου και των Πολιτών, ξηλώθηκαν τα υπάρχοντα στοιχεία κεραίας και κατά πληροφορίες ο υπεύθυνος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Εκτός του θέματος αυτού, και όλα τα υπόλοιπα εξετάσθηκαν σε επίπεδο υψηλής προσπάθειας προκειμένου να επιτευχθούν οι βέλτιστες αποφάσεις.

Αυτό που ήταν ολοφάνερο ήταν η συγκίνηση που ένοιωθαν όλοι οι συμμετέχοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος του Δήμου Παπάγου.

Πιστεύουμε ότι αισθανόντουσαν ότι η Δημοτική φλόγα προσφοράς θετικού έργου στην Τοπική κοινωνία θα έσβηνε σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το Δημοτικό κτίριο και ιστορικά ότι από 1-1-2011 θα "μετακόμιζε" στα έδρανα του νεοσύστατου Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ευχόμαστε να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι εξασφάλισης συνθηκών καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Με Δημοτικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου απόδοσης που θα εξασφαλίσει τα καλύτερα για όλους!

 

DSC_0888

Απονομή τιμητικού ενθυμίου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαφείρη Δεμέστιχα πρός τον Δήμαρχο Παπάγου κ. Βασίλη Ξύδη κατά τη διάρκεια απονομής του τίτλου Επιτίμου Δημάρχου Παπάγου.

DSC_0898

Ο Δήμαρχος Παπάγου κ. Βασίλης Ξύδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησαν τον κ. Γεώργιο Γκουβάκη για την προσφορά θετικού έργου στο Δήμο Παπάγου.

DSC_0903

Αναμνηστική φωτογραφία του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Παπάγου (Δεκέμβριος 2010)

Δείτε video από το τελευταίο ΔΣ

Dim lights

Dim lights

Dim lights

Dim lights

Dim lights

Ο καιρός

Διαφήμιση