Yπεγράφει η εργολαβική σύμβαση για το έργο «Συγκρότημα κολυμβητηρίου» Δήμου Χολαργού στο λόφο Τσακού

Χολαργός, 9/11/2010

Σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου του 2010, στο Δημαρχείο Χολαργού υπεγράφει η εργολαβική σύμβαση για το έργο «Συγκρότημα κολυμβητηρίου» Δήμου Χολαργού στο λόφο Τσακού, προϋπολογισμού 2.864299,25 €   πλέον Φ.Π.Α. 23% ποσού 658.788,83€   δηλαδή συνολικής δαπάνης 3.523.088,08 €.

Η ανάδοχος εργοληπτική εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε. ανέλαβε το έργο μετά από διεθνή διαγωνισμό. Το έργο προβλέπει σε πρώτη φάση κατασκευή ά φάση ανοικτού κολυμβητηρίου με ταυτόχρονη δημιουργία υποδομών κλειστού κολυμβητηρίου Ολυμπιακών προδιαγραφών, διαστάσεων 50 x 20 ώστε να μπορούν να διοργανώνονται εθνικοί και διεθνείς αγώνες κολύμβησης και πόλο. Θα έχει δυναμικότητα 800 θέσεων με πρόβλεψη επέκτασης σε 1600.

Θα διαθέτει άνετους βοηθητικούς χώρους καθώς και αίθουσες ενόργανης γυμναστικής.

Ο περιβάλλον χώρος 15 στρεμμάτων έχει την δυνατότητα δημιουργίας υπαίθριου πάρκινγκ 500 αυτοκινήτων και χώρων εξυπηρέτησης κοινού.

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης

15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Για την λειτουργία του κολυμβητηρίου και την οικονομική στήριξη της κατασκευής του, οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και Χολαργού Δημήτρης Νικολάου προέβησαν από κοινού στην παρακάτω δήλωση:

«Αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες από πλευράς γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκινάει επιτέλους ένα σημαντικό έργο για τους δύο Δήμους μας. Το έργο είναι στα όρια των Δήμων Παπάγου – Χολαργού και Αγ. Παρασκευής και ο αθλητικός χώρος έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δύο γειτονικών Δήμων. Αποφασίσαμε να προβούμε άμεσα σε σύνταξη προγραμματικής σύμβασης κοινής χρήσης λειτουργίας και αμοιβαίας χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων.

Ένα έργο απαραίτητο για τους δύο μεγάλους Δήμους Παπάγου-Χολαργού και Αγ. Παρασκευής πληθυσμού πλέον των 150.000 κατοίκων, ξεκινάει και γίνεται πραγματικότητα»

Ο καιρός

Διαφήμιση